Our building material, Linden Wood (Basswood)

Нашият строителен материал, липово дърво (липа)

Нека да поговорим за това, което използваме, за да изработим нашите продукти.

Дървесината от европейска липа е тази, която използваме най-много. В Северна Америка този дървесен вид е известен като липа, докато във Великобритания и Ирландия те обикновено се наричат ​​липа (въпреки че изобщо не са свързани с цитрусовата липа).

Липовите дървета произвеждат лек, но фин и стабилен дървен материал. Въпреки че се счита за мека твърда дървесина, той има изключително съотношение MOE към тегло (той е доста еластичен). Просто казано, когато е подложено на напрежение, дървото ще остане твърдо, но все пак ще се счупи при относително средно тегло.

Обработва се добре и е лесен за работа с ръчни инструменти. Липата се реже лесно както с, така и напречно. Освен това лепи, заковава, завинтва и поема добре петна. Неговата фина, мека и равномерна текстура е фина, която не нарушава формата и структурата на крайния продукт.

Това е популярно дърво за изграждане на модели, сложна резба и скулптура, музикални инструменти, щори и капаци на прозорци, специални продукти и мелничарство. Въпреки наличието на съвременни алтернативи, той остава широко използван материал днес.

Красив, работещ и издръжлив, ние използваме липов дървен материал от 2012 г. А от 2017 г. го доставяме на местно ниво от България.

Tilia_tomentosa от Брус Марлиннашия липов дървен материал

повече в The Wood Database и Wikipedia

изображение от Брус Марлин, Уикипедия

Назад към блога

1 коментар

I have a lot of linden/basswood trees. Can I use them to make a timber frame shed ? Please email me your thoughts

Ross Bergfalk

Оставете коментар

1 на 3